HDZ BiH Čitluk proslavio izbornu pobjedu

HDZ BiH Čitluk proslavio izbornu pobjedu

Budući da su Brotnjaci na posljednjim kao i na svim dosadašnjim demokratskim izborima davali bezrezervnu podršku HDZ-u BiH, s pravom je ta stranka u Hotelu Brotnjo upriličila „Večer zahvale“ uz druženje sa svojim članovima i simpatizerima.

Uz čelne ljude, članove i simpatizere HDZ-a BIH Čitluk, tom veličanstvenom skupu nazočili su predstavnici te stranke u tijelima vlasti, kandidati na listi HDZ-a BiH za OV Čitluka,  predstavnici Mladeži, temeljnih ogranaka, čitlučkih udruga proizišlih iz Domovinskog rata, crkvenih vlasti, javnih ustanova i institucija, mjesnih zajednica i gospodarstva, HDZ-ovi načelnici susjednih općina, predsjednik ŽO HDZ-a Rafael Gagro te izaslanstvo  HDZ-a BiH kojeg je predvodio glavni tajnik stranke Vlado Džoić, i drugi gosti i uzvanici.

Nakon intoniranja Lijepe naše i odavanja počasti poginulim braniteljima i preminulim  članovima te stranke, predsjednik OO HDZ-a BiH Čitluk Marin Radišić poželio je dobrodošlicu svima na “Večer zahvale“  te prigodnim se riječima istaknuo kako je HDZ BiH  ostvarila zacrtani cilj da ima svog načelnika mi većinu u OV te zahvalio svima koji su pridonijeli izbornoj pobjedi:

– Ova večer  veliko je hvala svima koji ste HDZ BiH prepoznali kao snagu, kao političku stranku koja nije i neće vas nikada iznevjeriti. Na ovoj „Večeri zahvale“ želim istaknuti da će HDZ BiH i u idućem razdoblju nastojati opravdati povjerenje koje  ste joj ukazali na ovim izborima , da će učiniti sve kako bismo ostvarili sve pro smo programom planirali te da ćemo ispraviti pogreške iz proteklog razdoblja – rekao je M.  Radišić, te se na velikodušno doniranoj večeri posebno zahvalio  Hotelu Brotnjo i poduzeću Mališić,  koji su u vlasništvu  obitelj Jure Milićevića Mališića.

Potom je dobrodošlicu nazočnima izrazio novoizabrani načelni Ivo Jerkić i izrazio zahvalnost svima na ukazanom povjerenju:

– Ovu večer smo zamislili kao zahvalnost za sve što smo zajedno s vama učinili u proteklih nekoliko mjeseci jer bez vas zasigurno ne bismo ostvarili ovako dobar izborni rezultat uz naš slogan „Brotnjo uz HDZ – HDZ uz Brotnjo“, kojeg ste vi, dragi Brotnjaci,  odredili.

Dokle bude tako, siguran sam da će HDZ BiH i dalje biti uz Brotnjo i da će raditi na dobrobit Brotnja i svih Brotnjaka te da će stvarati bolje uvjete za život na ovim prostorima – rekao je načelnik Jerkić. Potom je istaknuo kako je svima jasno koliko je u pod vodstvom HDZ-a BiH protekle 22 godine u Brotnju učinjeno na poboljšanju životnog standarda ljudi te izrazio uvjerenje da će HDZ BiH ostvariti dobar rezultat i na općim izborima za dvije godine.

Obraćajući se i čestitajući slavljenicima na izbornoj pobjedi, glavni tajnik HDZ-a BiH Vlado Džoić je rekao :

– Ako se vratimo u vrijeme predizborne promidžbe i analiziramo situaciju u kojoj su provedeni ovi izbori, da je na jednoj strani bila HDZ BiH, a na drugoj svi oni drugi, i stranke i kandidati, tim ova pobjeda ima svoju  veću vrijednost. Pokazalo se da krilatica „Brotnjo uz HDZ – HDZ uz Brotnjo“ vrijedi i vrijedit će sto godina… Izborni rezultati koje je postigla HDZ BiH na ovim lokalnim izborima, s 98.000 dobivenih glasova bez grada Mostara, pokazali su našu snagu kao političke stranke i dali su legitimitet našim političkim predstavnicima na čelu s predsjednikom Čovićem da se i dalje bore za ustavnu i institucionalnu ravnopravnost hrvatskoga naroda s drugim narodima u BiH.  Zašto ovo ističem ?  Itekako je važno pokazati da je HDZ BiH i dalje stožerna stranka i da se bez političkih predstavnika HDZ-a BiH ne može krojiti budućnost ove zemlje. Zato je i vama poziv da se ne uljuljate u ovoj izbornoj pobjedi,  nego da i dalje odgovorno i savjesno radite u vremenu koje je pred nama. Narede godine, 2013., bit će proveden popis stanovništva.  Itekako će biti važno da popis bude proveden onako kako treba i da ne bude na štetu hrvatskog naroda.  2014. godine ponovo su opći izbori. Neki nam zamjeraju kad kažemo da su to povijeni izbori. Povijesni su svaki izbori i bit će povijesni sve dok hrvatski narod ne ostvari ustavnu i institucionalnu ravnopravnost s drugim narodima u BiH. Zato je vrlo važno i dalje zadržati ovaj trend da pokažemo cijeloj BiH da se bez HDZ-a BiH i bez njegovih legitimnih predstavnika  ne može proricati budućnost BiH. Na kraju vam svima želim čestitati na izbornoj pobjedi, zaželjeti vam puno uspjeha  u daljem radu i u obiteljskom životu – kazao je Vlado Džoić na svečanosti obilježavanja izborne pobjede HDZ-a BiH Čitluk.

Potom je čitlučki svećenik fra Miro Šego zazvao božji blagoslov na slavljenike i jelo koje su blagovali nakon čega je druženje HDZ-ovaca nastavljeno do kasno u noć.

(Mile Pavlović)

Fotogalerija

Podijeli objavu:
  • 8 stu, 2012
  • Posted by bitinfo
  • 1 Tags
  • 0 Comments

CATEGORIES Nekategorizirano

COMMENTS
HDZ Brotnjo Čitluk
WordPress Lightbox
HDZ Brotnjo Čitluk