Humanitarna akcija: Za Marinovo liječenje prikupljeno 14 620 KM.

Humanitarna akcija: Za Marinovo liječenje prikupljeno 14 620 KM.

Marin već više godina boluje, a u ožujku ove godine stanje mu se pogoršalo te je završio u mostarskoj bolnici. Liječnici su nakon pregleda ustanovili da su Marinovi bubrezi otkazali i da Marin mora na dijalizu, kao i da je potrebno prikupiti dokumentaciju za Marinov ulazak u program za presađivanje bubrega.

Gospođa Anđelka Skoko, Marinova tetka, na početku donatorske večeri se u ime obitelji zahvalila na već iskazanoj podršci svima koji su se nesebično uključili u razne akcije koje su već održane ili još traju, a riječi zahvale uputila je i organizatorima donatorske večeri i svima koji su se odazvali na njihov poziv.

Donatorska večer u znaku žena

Riječi zahvale mogle su se čuti i od samih organizatora. Tako je čitlučki župnik fra Miro Šego na početku svog govora zahvalio svima na dolasku. Prisjećajući se lika i djela pokojnog fra Didaka Buntića fra Miro je primijetio kako su u tradicija ovog podneblja, uvijek i iznad svega, bili solidarnost, ljubav i briga za bližnjega, te kako su okupljeni dolaskom na ovu večer posvjedočili da ipak ima ljubavi. „Svojim životom, svojim dolaskom ovdje svjedočite da ipak ima srca, da ipak ima ljubavi, da ipak vidimo onoga pored sebe.” kazao je fra Miro.

Pozivu na donatorsku večer u hotelu Brotnjo mahom su se odazvale žene a objašnjenje zašto je to tako ponudio je i sam fra Miro Šego. „Nisu naši stari džabe rekli da su tri ćoška kuće na ženama, pa mi je drago večeras vidjeti u ovolikom broju žene koje daju potporu, jer vi žene znate što je ljubav prema djetetu, što je majka, što je skrb, što je briga. Što su neprospavane noći uz postelju svog djeteta. Vi to znate. Vi to osjećate. Vi to doživljavate. Vi to nosite, mi smo muški malo krući u tome.” kazao je fra Miro.

Na donatorskoj večeri u organizaciji župnog ureda Krista Kralja Čitluk i Zajednice žena HDZ BiH „Kraljica Katarina Kosača” Čitluk prikupljeno je ukupno 14 620 KM. A na kraju večeri u ime organizatora i u Marinovo ime donatorima se zahvalio fra Miro Šego uz želju da Marin što prije dobije donora.

Uz veliki broj donacija ljudi dobrog srca i gospodarstvenika koji su se odazvali ovoj akciji valja spomenuti i donaciju Udruge „Susret”- Udruge roditelja i prijatelja djece s posebnim potrebama općine Čitluk.

Prikupljanje novca za liječenje Marina Turudića se nastavlja i nakon donatorske večeri i svi koji žele svoje novčane priloge mogu uplatiti u Župnom uredu Čitluk ili to učiniti uplatom na žiro-račun Raiffeisen banke br. 1610200066890037, s naznakom „Za Marina Turudića”.

Podijeli objavu:
  • 30 svi, 2012
  • Posted by bitinfo
  • 1 Tags
  • 0 Comments

CATEGORIES Nekategorizirano

COMMENTS
HDZ Brotnjo Čitluk
WordPress Lightbox
HDZ Brotnjo Čitluk