Obilježena 22. godišnjica utemeljenja i djelovanja HDZ-a BiH Čitluk

Obilježena 22. godišnjica utemeljenja i djelovanja HDZ-a BiH Čitluk

Nakon polaganja vijenca i prigodne molitve koju je predvodio čitlučki župnik fra Miro Šego u hotelu Brotnjo uslijedila je svečana sjednica, koja je započeta intoniranjem Lijepe naše i  odavanjem počasti poginulim braniteljima i preminulim članovima HDZ-a BiH.

Jasan cilj: Ponovno imati načelnika i većinu u Općinskom vijeću

Mnogobrojnim uzvanicima, među kojima su bili predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović, potpredsjednik Mladen Bošković, Rafael Gagro predsjednik županijskog odbora HDZ BiH HNŽ, Slaven Zeljko predsjednik Mladeži HDZ BiH, zastupnici sa svih razina vlasti i predstavnici udruga iz Domovinskog rata, prvi se biranim riječima obratio Marin Radišić predsjednik HDZ BiH Čitluk i aktualni predsjednik Općinskog vijeća Čitluk.

U svom govoru Radišić se prisjetio povijesti u kojoj je HDZ BiH u Brotnju uvijek pobjeđivao, te istakao kako je za ostvarivanje svih projekata važno imati ljude u višim razinama vlasti, jer u suprotnom svi projekti koji se financiraju iz Federalnog proračuna u širokom luku zaobilaze Brotnjo. Radišić se također zahvalio rukovodstvu HDZ BiH na dosadašnjoj potpori i kazao par riječi o nadolazećim izborima. „Ove godine su Lokalni izbori. Naš cilj je jasan, da ponovno imamo načelnika, kao i da imamo većinu u Općinskom vijeću“ kazao je predsjednik Radišić.

Načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić u svom je govoru ukratko nabrojao ostvarene projekte na području općine Čitluk, koji su ostvareni ne čekajući pomoć sa strane, nego snagom naroda Brotnja i uz vodstvo HDZ-a BiH. „Vama dragi Brotnjaci se zahvaljujem na svim potporama koje ste nam dali do sada na izborima i evo kako je i do sada rečeno na svim izborima HDZ je uvjerljivo pobjeđivao na ovim prostorima. Onaj slogan „HDZ uz Brotnjo, Brotnjo uz HDZ“ je uistinu pravi slogan, jer je narod Brotnja uistinu prepoznao HDZ BiH“ izjavio je načelnik Jerkić dodajući kako je siguran kako će i na predstojećim izborima HDZ BiH ponovno polučiti odlične rezultate.

Optimizam pred izbore HDZ BiH temelji na obitelji od 30 000 članova

Nakon vodećih ljudi općine Čitluk okupljenima se obratio i predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović, koji je kazao kako će mjesec svibanj biti mjesec u kojemu bi se mogle donijeti bitne odluke, i kako je uvjeren da će HDZ BiH na izborima ostvariti rezultate koji su zacrtani u usvojenoj strategiji. Tako je Čović otkrio kako HDZ BiH u ovom trenutku ima 17 načelnika, a da se na izborima sprema osvojiti 24 načelnika i isto toliko općinskih vijeća u općinama u kojima su Hrvati većina. „Koalicija unutar Hrvatskog narodnog sabora moguća je samo ako svi budu korektni i ako budu željeli to uraditi na principijelnoj osnovi i bez ikakvih ucjenjivanja.“ kazao je Čović ističući kako HDZ BiH optimizam pred izbore temelji na snažnoj obitelji od 30 000 članova.

„Uvjeren sam da ovih dana moramo poslati jasan odgovor, koji pokušavamo usuglasiti s predstavnicima druga dva naroda i s međunarodnom zajednicom, a taj odgovor je vrlo jasan. Dok se ne riješi jednakopravnost hrvatskog naroda, i to ćemo ponavljati tisuću puta, dok se to ne ostvari nema mira, napretka i prosperiteta za BiH. Zato sam rekao da je mjesec svibanj mjesec u kojemu ćemo donijeti mnoge odluke.“ zaključio je predsjednik HDZ BiH Dragan Čović.

Proslavi 22. obljetnice utemeljenja Općinskog odbora HDZBiH Čitluk nazočilo je preko 300 članova, simpatizera, gospodarstvenika i prijatelja HDZ-a, a u glazbenom dijelu nastupio je Orkestar Pet Plus.

FOTOGALERIJA

Podijeli objavu:
  • 4 svi, 2012
  • Posted by bitinfo
  • 1 Tags
  • 0 Comments

CATEGORIES Nekategorizirano

COMMENTS
HDZ Brotnjo Čitluk
WordPress Lightbox
HDZ Brotnjo Čitluk