Obraćanje Marina Radišića Broćankama i Brotnjacima

Obraćanje Marina Radišića Broćankama i Brotnjacima

Poštovani i dragi žitelji Brotnja,

 

u protekle četiri godine obnašao sam dužnost načelnika općine, što je u mom dosadašnjem djelovanju bio najveći izazov. Pandemija koronavirusa u proteklih više od šest mjeseci rad izabranih dužnosnika na svim razinama učinila je još izazovnijim ali novi izazovi motiv su više da svim Broćankama i Brotnjacima ponudimo ljude koji će znati donositi promišljene, odmjerene i racionalne odluke, a pogled na do sada učinjeno čini nas ponosnim i optimističnim.

 

U cjelokupnom dosadašnjem radu cilj nam je bio stvaranje povoljnijeg ambijenata za život o čemu najbolje govore naša djela i to je razlog zašto Vaše povjerenje, nakon uspjeha na svim dosadašnjim izborima od demokratskih promjena, tražimo pod sloganom: “DJELA GOVORE“.

 

Svjedoci ste da smo u protekle četiri godine posjetili svako naseljeno mjesto naše općine i vidjeli što bi trebalo uradili na poboljšanju infrastrukture koja je osnovni preduvjet za daljnji uspješan razvoj naše lokalne zajednice. Smatram da smo uradili puno toga. Iako se takvim uspjesima malo koja općina može pohvaliti, mi se sigurno nećemo dati uspavati, nego će nam oni biti samo poticaj i nadahnuće za nove, još veće pothvate i uspjehe. Sve učinjeno u proteklom mandatu bilo je uz redovito podmirivanje obveza Općine po svim ugovorima.

 

Protekle četiri godine nastavili smo raditi na poboljšanju cestovne infrastrukture na području cijelog Brotnja. Tako su primjerice izgrađeni novi kružni tokovi u Međugorju i Vionici, u cijelosti je obnovljena prometnica kroz središte Čitluka, postavljena nova LED rasvjeta i saniran nogostup. U Gospodarskoj zoni Tromeđa-Međugorje izgrađene su nove servisne prometnice s nogostupima, a za našu općinu posebno je značajna realizacija kapitalnog projekta „Rehabilitacija R425a dionica Tromeđa-Zvirovići“. Realizacija ovog projekta napreduje dogovorenom dinamikom te je, uz sve ostale radove, već započela izgradnja novog kružnog toka kod Atlasa, što prati izgradnja novog vodovoda, postavljanje elektroinstalacija, rasvjete, izgradnja kanalizacije i sustava za odvodnju oborinskih voda.

 

Uz navedeno u tijeku je izgradnja sekundarne kanalizacijske mreže (K1 i K6) u Međugorju i Bijakovićima, izgradnja kanalizacijske mreže u Ulici kralja Tvrtka u Čitluku te izgradnja više kanalizacijskih vodova čijim završetkom će biti omogućen priključak novih korisnika na kanalizacijski sustav.

 

Kroz projekt povećanja energetske učinkovitosti završeni su projekti obnove zgrade središnje Osnovne škole fra Didak Buntić u Čitluku, te područnih škola u Biletić Polju i Služnju. Dom zdravlja Čitluk, koji je krajem prošle godine otvorio područnu ambulantu u Biletić Polju, također se obnavlja a u tijeku je i izgradnja sportske dvorane Osnovne škole Bijakovići. Za učenike osnovnih škola osiguran je besplatan prijevoz, povećali smo broj stipendija, a pomogli smo i jednokratnom pomoći obiteljima novorođene djece i obiteljima prvašića u kupnji knjiga.

 

U mnoštvu realiziranih projekata također valja istaknuti završetak projekta označavanja svih naših naseljenih mjesta i objekata kućnim brojevima, širenje mreže javne rasvjete u brojnim mjesnim zajednicama, obnovu gradske dvorane, izgradnju malonogometnih igrališta u Gradnićima i Potpolju, kao i gradnju objekt za djecu s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom u Potpolju. Također, značajan doprinos dali smo obnovi i izgradnji crkvi u Brotnju, te izgradnji mrtvačnica i uređenju grobalja na području općine.

 

Sve navedeno obvezuje nas da u sljedeće četiri godine učinimo još i više. Zbog toga značajne projekte planirali smo i usmjerili na razvoj i obnovu lokalne infrastrukture, gospodarstvo, te na jačanje obrazovnog i zdravstvenog sustava. U svojim planovima značajno mjesto posvetili smo brizi za socijalno ugrožene obitelji i mlade, kao i zaštiti digniteta i prava hrvatskih branitelja.

 

U našim planovima za predstojeće razdoblje važno mjesto zauzimaju završetak izgradnje sportske dvorane OŠ Bijakovići te izgradnja sportske dvorane SŠ dr. fra Slavka Barbarića. Za izgradnju sportske dvorane srednje škole osigurana su značajna financijska sredstva i pokrenuta je natječajna procedura a natječajna procedura je također u tijeku i za projekt utopljavaja OŠ Čerin. Natječajna procedura za realizaciju projekta rekonstrukcije i dogradnje zgrade Kulturno-informativnog centra u Čitluku i opremanje multifunkcionalnih prostora u istoj također je započeta. Dio nove zgrade KIC-a bit će i Spomen soba posvećena poginulim braniteljima Brotnja. Nastavit će se daljnje ulaganje u infrastrukturu naših gospodarskih zona koje za cilj imaju otvaranje novih radnih mjesta, te u poboljšanje infrastrukture u Međugorju i Bijakovićima s ciljem poboljšanja uvjeta boravka hodočasnika i turista.

 

Navedeni projekti samo su dio realno planiranih i započetih projekata na dobrobit svih Brotnjaka. U budućem razdoblju nastavit ćemo s realizacijom projekata u svim dijelovima Brotnja i u svim segmentima života, a pred nama je i povećanje broj digitalnih usluga za građane u smislu administrativnih i komunalnih usluga te ostale aktivnosti usmjerene na dodatno povećanje učinkovitosti općinske administracije.

 

Značajnu potporu u ostvarivanju projekta imali smo od viših razina vlasti u kojima  HDZ BiH ima svoje predstavnike. Za učinkovitost javne uprave izuzetno je važna sinergija Načelnika općine i Općinskog vijeća te smo Vam stoga na predstojećim Lokalnim izborima ponudili listu sačinjenu od 30 osoba priznatih kako u Brotnju, tako i šire.

 

Naši kandidati imaju ljudski i moralni integritet. Oni su kombinacija iskustva i mladosti. To su Broćanke i Brotnjaci s referentnim biografijama; posjeduju znanje, odvažnost i hrabrost, a spremni su služiti zajedničkom dobru. Oni su pokretačka snaga Brotnja i zajedno možemo učiniti puno!

 

Danas lako, zahvaljujući dostupnosti medija, možemo upoznati mnoge stranke i kandidate koji se pojavljuju sa možda privlačnim porukama, a nerijetko i velikim obećanjima. Kandidiranje na izborima je demokratsko pravo. Pri tom se postavlja pitanje kako razlikovati ozbiljne stranke i kandidate od onih koji to nisu? Kriterij je uvijek isti: po njihovim plodovima. Ne može se grožđe brati s vrbe ili drače. Kandidate koji mogu voditi naše Brotnju prema daljnjem prosperitetu prepoznat ćete po djelima, jer djela govore glasnije od lijepo sročenih poruka i lako danih obećanja.

 

S poštovanjem,

Marin Radišić, kandidat za načelnika općine Čitluk

Podijeli objavu:
  • 20 lis, 2020
  • Posted by bitinfo
  • 1 Tags
  • 0 Comments

CATEGORIES Nekategorizirano

COMMENTS
HDZ Brotnjo Čitluk
WordPress Lightbox
HDZ Brotnjo Čitluk