Održan predizborni skup HDZ BiH u Biletić Polju

Održan predizborni skup HDZ BiH u Biletić Polju

 

U svome obraćanju kandidat za načelnika Marin Radišić zahvalio se svima na dolasku i rezultatima koje je HDZ BiH imala na svim izborima u Biletići polju, te je u kratkim crtama predstavio svoj program za sljedeće četiri godine.

Pripala mi je velika čast, ali i odgovornost, biti kandidat ispred HDZ-a BiH za načelnika općine Čitluk. Svi znamo kakva je općina bila do rata, a kakva je ona danas. Toliko je toga uloženo u infrastrukturu koja je život u Brotnju učinila mnogo boljim nego što je to prije bio.

 

Neki pokušavaju osporiti sve što je napravljeno u proteklim godinama, pa čak do te mjere da narod, koji je birao svoju vlast, prikazati ludim i zatucanim.  Takvim postupcima najviše govore o sebi samima.

 

Mi smo bili i biti ćemo uz svoj narod, a osvojenih 64% glasova na proteklim Općim izborima govori kako Brotnjaci dobro znaju za koga glasuju i taj narod ne treba podcjenjivati. Ni jučer, ni danas, a ni sutra.

 

Obećanja koja dajemo našim biračima su realna i ostvariva. Gradnja kula u oblacima nikad nije bio naš program. Sve ono što obećavamo je realno i ostvarivo. Bilo je pogrešaka i propusta, a njih ćemo u budućem razdoblju ispraviti i popraviti, a između ostaloga javno najavljujem kako ćemo napraviti reformu javne uprave. Javna uprava nije, a niti može biti svrha sama sebi, već mora biti servis građanima, jamčim vam, ona će to biti. Moj cilj je da svi oni koji dođu u općinu budu dočekani s osmjehom, a isto tako da odlaze s osmjehom nakon usluge ili informacije koju su dobili.

 

Nastavit ćemo ulaganje u infrastrukturu, a to možemo napraviti samo u suradnji s višim razinama vlasti. Tom sinergijom obnovili smo zgradu Općinskog suda koja će za koji dan biti svečano otvorena, dvoranu u Čerinu, uskoro slijedi temeljita rekonstrukcija Osnovne škole fra Didaka Buntića u Čitluku u sklopu projekta energetske učinkovitosti . Da ne spominjem zgradu srednje škole, novog Dječjeg vrtića i mnoge druge projekte. Sva urađena infrastruktura osnovni je preduvjet za daljnji uspješan razvoj lokalne zajednice. Sve to je moguće uraditi kad postoji vertikalna poveznica između svih razina vlasti, od državne do općinske. U suradnji sa županijskom vladom konačno će biti riješen problem prijevoza učenika, a takvih projekata će u budućnosti biti i više.

 

U sljedećem razdoblju nastavit ćemo dodatna ulaganja u gospodarske zone i privlačenje investitora koji bi ulagali i otvarali nova radna mjesta. Posebna pažnja i skrb posvetit će se braniteljskoj populaciji i pomoći u rješavanju i zaštiti prava, te nastavku suradnje s Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata – naglasio je Radišić.

Marin Radišić je na kraju pozvao sve nazočne da oni i njihove obitelji, prijatelji i poznanici 02. listopada izađu na Lokalne izbore te da svoj glas daju njemu kao kandidatu za načelnika, te listi HDZ BiH za OV Čitluk.

Potom se nazočnima obratio nositelj liste za OV Čitluk Predrag Smoljan. Predstavljajući listu HDZ BiH za OV Čitluk rekao je kako se radi o najboljoj listi u Brotnju koja se našla pred biračima. Ona je spoj iskustva i mladosti, a na njoj su osobe koje su priznate u svojoj sredini i u poslu kojim se bave. Ovim kandidatima je uvijek bilo Brotnjo iznad svega i tako će biti i ubuduće.

Nositelj liste je između ostaloga rekao kako će se nastaviti praksa pružanja mogućnosti prvog radnog iskustva mladim ljudima koji su završili fakultete.  Veliki broj mladih ljudi danas ima završeno fakultetsko obrazovanje, a da bi mogli aplicirati na bilo koji natječaj vezan za državnu upravu, moraju imati radno iskustvo tj. pripravnički staž i u tome ćemo im pomoći. Osim toga naglasio je važnost rada na projektima koje financira Europska unija, a koje je moguće realizirati s pograničnim općinama u Republici Hrvatskoj, čime se mogu privući znatna financijska sredstva koja će pripomoći pri otvaranju novih radnih mjesta.

Kandidatkinja Diana Buntić u svome je obraćanju zahvalila se na kandidaturi za vijećnicu u OV Čitluk te je naglasila kako joj je kao mladoj osobi drago što na našoj listi ima toliko mladih, koji su donijeli svježinu i nove ideje. – Imamo izvrsnu prigodu sami kreirati kako ćemo ubuduće živjeti u našem lijepom Brotnju – rekla je Buntić koja je pozvala sve stanovnike Biletić Polja, župe Gradina, ali i cijeloga Brotnja da podrže listu HDZ-a te da zajednički izgrade bolju i uspješniju budućnost.

Nazočnima se obratio Tomislav Martinović koji je govorio o značaju suradnje općinske s višim razinama. – “Sami i izolirani bez konkretne potpore županijske i federalne vlasti osuđeni smo na stagniranje. Na koji bi smo način izgradili i obavljali školske objekte, izgradili zgradu Općinskog suda, rekonstruirali lokalne i županijske prometnicr na prostoru općine?  Samo u 2016. godini investirali preko milijun KM! – naglasio je Martinović.

Nakon završenog skupa svi okupljeni su nastavili večer u jednom ugodnom druženju.

Ured za informiranje HDZ BiH Čitluk

Podijeli objavu:
  • 13 ruj, 2016
  • Posted by bitinfo
  • 1 Tags
  • 0 Comments

CATEGORIES Nekategorizirano

COMMENTS
HDZ Brotnjo Čitluk
WordPress Lightbox
HDZ Brotnjo Čitluk