Održan predizborni skup HDZ BiH za župu Čerin

Održan predizborni skup HDZ BiH za župu Čerin

 

U svom obraćanju načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić naglasio je važnost uspostave vlasti na svim razinama od strane HNS-a, jer samo tako može doći do podrške viših razina vlasti za infrastrukturne projekte u našoj općini, a mnogi primjeri tomu svjedoče poput izgradnje srednje škole u Čitluku, kad je podrška bila prvo sa županijske, pa potom iz Federalne vlade, ali u svakom slučaju kad je bio HDZ BiH u vlasti.

Tomislav Martinović, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i kandidat na listi za Skupštinu HNŽ obraćajući se nazočnima ukazao je na tešku političku situaciju i položaj hrvatskog naroda u BiH  . Sve nepravde i izborne prijevare koje su se događale u proteklom razdoblju doveli su ovu zemlju  na rub.

Naglasio je kako Hrvatski narod nije malouman da bi mu drugi narod u federaciji  birao njegove legitimne predstavnike. Pojedini „Hrvati“ koji ovih dana traže potporu bošnjačkih glasača čine izdaju hrvatskih  nacionalnih interesa Sa takvom praksom se treba prestati jer to ovu zemlju vodi u ambis.Ukazao je na potrebu izmjene Ustava, federalizaciju Bosne i Hercegovine te izmjenu ovakvog izbornog zakona koji je štetan i nepravedan za Hrvate. Posebno se osvrnuo na reviziju koju je provodio Helez i njegovo ministarstvo.“To je naprosto nepravda do neba koja je učinjena hrvatskim braniteljima i takvu nepravdu treba zaustaviti“.Učinit ćemo sve da se  u narednom razdoblju ponište rezultati ovakve nepravde a da branitelji  dobiju svoja prava koja zaslužuju i da se jednom za svagda stavi točka na to pitanje. Zahvalio se biračima koji žive u mjestima koja pripadaju Župi Čerin na nazočnosti skupu i na potpori koju daju HDZ BiH.

Andrea Martinović, predsjednica Mladeži HDZ BiH Čitluk i kandidatkinja na listi za Skupštinu HNŽ-a predstavila je projekte koji su ispred Mladeži urađeni u protekle četiri godine na dobrobit svih stanovnika Brotnja.

Neke od posljednjih je akcija pomoći Posavini u dva navrata, Hodočašće Mladeži iz cijele Bosne I hercegovine u Međugorje, Paljenje svijeća u znak sjećanja na Vukovar, procesiju i paljenje svijeća za haaške uznike, sudjelovanje u raznim ekološkim, kulturnim, humanitarnim akcijama. Teška svakodnevnica tjera danas mlade u svijet ali mi se borimo i zalagat ćemo se za prava mladih u Bosni i Hercegovini, jer našim mladim ljudima nigdje ne može biti bolje nego kod svoje kuće, u našem Brotnju.

Na kraju izlaganja Martinović je pozvala sve Brotnjake da u nedjelju izađu na birališta te da svoj glas daju listi HNS-a i kandidatima iz naše općine koji se nalaze na njima.

Boško Pehar, kandidat za zastupnika u Skupštini HNŽ-a u svom obraćanju je naglasio kako ne sumnjanja ni jedan trenutak u izbornu pobjedu HDZ BiH i koalicije stranaka okupljene oko HNS-a, a zbog HRVATSKOG ODGOVORA tj. odgovora HDZ-a na trenutnu poziciju hrvatskog naroda u BiH.

Naglasio je važnost izlaska na izbore  te je zamolio sve članove i simpatizere da u nedjelju  izađu u što većem broju, te podržite HDZ BiH i stranke okupljene oko HNS-a, te imenom i prezimenom uz stranku podržite i sve kandidate iz Brotnja i to:

Vjekoslava Bevandu na broju 2 liste za Parlament BiH, Marina Barbarića na broju 4 liste za parlament Federacije BiH, te kandidate na listi za skupštinu županije Hercegovačko-neretvanske, a to su: Tomislav Martinović na broju 5, Andrea Martinović na broju 9 i  Boško Pehar na broju 25.

Sve to sa ciljem ostvarivanja što bolje pozicije za Brotnjo prilikom formiranja izvršne vlasti na svim razinama, te veće podrške za naše lokalne projekte od naših Brotnjaka u budućoj izvršnoj vlasti.

Pehar je također naglasio da glasom za prof. dr. Dragana Čovića nakon osam godina dobivamo svoga hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Predizborni skupovi koji su tijekom protekla dva tjedna održani u svim mjestima u Brotnju pokazali su kako je narod prepoznao prevaru koja je Hrvatima servirana prije 4 godine od strane Platformaške vlasti u Federaciji BiH, a stanovnici Brotnja će napraviti sve kako se to ne bi više nikad ponovilo.

U glazbenom dijelu nastupili su Broćanski bećari, a program je vodila Marina Barbarić.

Predizborni skupovi HDZ BiH na kojima su predstavljeni kandidati sa liste HDZ BiH odnosno koalicije Hrvatskog narodnog sabora,a koji su proteklih dana održani  u Gornjoj i Donjoj Blatnici, Vionici, G.V. Ograđeniku i Međugorju također su bili odlično posjećeni.

Fotografije s ovog i ostalih predizbornih skupova HDZ BiH Čitluk možete vidjeti OVDJE

Ured za informiranje Općinskog odbora HDZ BiH Čitluk

Podijeli objavu:
  • 8 lis, 2014
  • Posted by bitinfo
  • 1 Tags
  • 0 Comments

CATEGORIES Nekategorizirano

COMMENTS
HDZ Brotnjo Čitluk
WordPress Lightbox
HDZ Brotnjo Čitluk