Održan predizborni skup HDZ BiH za Župu Međugorje

Održan predizborni skup HDZ BiH za Župu Međugorje

Dr. Ilija Šego se na otvaranju skupa u Bijakovićima zahvalio Međugorčanima i Bijakovčanima na dolasku u velikom broju. Istaknuo je da ga danšnji skup podsjeća na vrijeme kada je stranka HDZ osnivana u Župi Međugorje. Gospodin Šego je predstavio sve kandidate s liste HDZ BiH te je pozvao župljane da svoj glas daju listi HDZ BiH za Općinsko vijeće Čitluk i kandidatu za načelnika Ivi Ini Jerkiću.

Potom se nazočnima obratio predsjednik Općinskog odbora HDZBiH Čitluk i nositelj liste za OV Marin Radišić. Između ostaloga Radišić je govorio je o aktualnoj političkoj situaciji u općini Čitluk, tijeku predizborne kampanje kao i o drugim temama.

„Mi nismo došli u Međugorje lagati narod i obećavati „brda i doline“. Uvijek smo bili realni u obećanjima. Dobro smo upoznati sa situacijom u svim mjesnim zajednicama sa područja župe Međugorje budući da imamo dinamičnu i zavidnu suradnju sa predstavnicima vijeća mjesnih zajednica. Vjerujem da će se ta suradnja nastaviti i u budućem razdoblju te da ćete na izborima dati potporu kandidatu HDZ-a za Općinskog načelnika Ivu Jerkića te kandidacijskoj listi HDZ-a za Općinsko vijeće Čitluk. Isto tako, pozivam Vas da usporedite našu listu sa konkurentskim listama kao i Ivu Jerkića sa njegovim protukandidatom. Vjerujem kako vam neće biti teško izabrati. Pozivam Vas da u nedjelju iziđete u što većem broju na izbore te svoj glas date najboljima – Zna se!“ – kazao je na kraju svog obraćanja predsjednik Radišić.

Ivo Jerkić, kandidat HDZ-a za načelnika čitlučke općine i aktualni načelnik je nazočne informirao o dosadašnjim projektima realiziranim na području župe Međugorje te o novim projektima.

Osvrnuo se  na rješavanje pitanja nove prometnice koja će biti otvorena u razdoblju od mjesec dana, rješavanje kanalizacijskog sustava za Međugorje i Bijakoviće čija je izgradnja krenula i trenutno se radi precrpna stanica u Međugorju i druga faza kolektora u Potpolju. Kad su u pitanju drugi projekti na području Međugorja i Bijakovića, načelnik Jerkić je kazao kako sa novim vodstvima mjesnih zajednica postoji izvrsna suradnja, te da se svi projekti i prijedlozi koji dolaze od njih na obostrano zadovoljstvo rješavaju.

“Kad je u pitanju HDZ BiH i ja kao kandidat za načelnika, mi ne dajemo niti ćemo davati lažna obećanja. Ne mogu obećati da će sve biti besplatno, jer je to nerealno. Znamo koliki nam je proračun, znamo s čim raspolažemo i što možemo raditi. Kapitalnih projekata nema bez suradnje Općine-Županije-Federacije. Bez takve suradnje nismo mogli napraviti niti srednju školu u Čitluku niti cestu prema Međugorju. Toga svi moramo biti svjesni. HDZ BiH će odmah nakon izbora ući u federalnu vladu, odakle smo kao izborni pobjednici raznoraznim „mutnim radnjama“ izbačeni zahvaljujući marionetskim strančicama poput one čiji je predstavnik i Živko Budimir, čiji se pulen u Čitluku uspinje da preuzme načelničku poziciju.

Glas za HDZBiH i mene kao kandidata za načelnika je jamstvo za daljnji razvoj Brotnja. Glas za neke druge i drugoga je glas za izolaciju Brotnja, jer oni koji danas sponzoriraju Platformaškog kandidata žele se dočepati Međugorja i Bijakovića. Maske su pale, pogledajte tko su glasnogovornici Platformaškog kandidata i sve će Vam biti jasno. Poručujem im da su uranili sa vozanjem automobilima po novoj trasi prometnice i određivanjem lokacija uz istu. Glas za Platformu i njihovog kandidata je glas za izolaciju Brotnja. Mi smo ozbiljna stranka koja je uvijek bila uz narod i s narodom, za razliku od nekih koji su privatna stranka. Naša lista je spoj mladosti i iskustva, s nama su osobe koje vrijede. Pozivam Vas sve da u nedjelju iziđete na izbore i da zajedno, jer samo zajedno možemo više, ostvarimo pobjedu i radimo i dalje za dobrobit Brotnja – Hvala vam!“ – zaključio je svoj govor Ivo Jerkić.

Nazočnima se obratio i gospodin  gospodin Dragan Vasilj Žigić, predsjednik Vijeća Mjesne zajednice Međugorje.

„Ovo je prvi put da nazočim predizbornom skupu neke političke stranke. Nisam član ni jedne stranke niti to namjeravam postati. Kao osoba imam simpatije i uvijek glasam onako kako mi srce i razum nalažu. Pred Vama svima želim reći kako je od mog dolaska na mjesto predsjednika MZ Međugorje do današnjeg dana svaki prijedlog Vijeća Mjesne zajednice Međugorje podržan i prihvaćen od strane načelnika Ive Jerkića i Općinskog vijeća Čitluk na čelu sa gospodinom Marinom Radišićem. Moja iskustva rada s ovim ljudima su više nego odlična. Vidljivo je sve što smo zajednički uradili u proteklom vremenu na području naših mjesnih zajednica, a to tako ne bi bilo bez obostrane volje za suradnjom i međusobnog uvažavanja. Pozivam sve Vas i Vaše obitelji da u nedjelju iziđete na izbore i da podržite ove ljude, tj. listu HDZBiH i načelnika Ivu Inu Jerkića, jer samo tako sam siguran da će Međugorje ići naprijed. Svaki drugi izbor nas vodi u neizvjesnu i upitnu budućnost, poglavito ako vidimo tko se okupio na drugoj strani. Od njih nikakva dobra“ – kazao je između ostaloga Dragan Vasilj Žigić.

Okupljenima su se još obratili i kandidati s liste za Općinsko vijeće iz Župe Međugorje gđa. dr. Ozana Medić, Irena Vasilj i Marin Sivrić koji su pozvali Međugorčane i Bijakovčane da glasuju za listu HDZ BiH i Ivu Inu Jerkića te time pokažu da im je stalo do razvoja ovih mjesta kao i cijeloga Brotnja.

Općinski odbor HDZ BiH Čitluk ovim putem poziva sve Brotnjake na Središnji predizborni skup koji će se održati večeras, 04. listopada u Velikoj dvorani KIC-a (Kino dvorana) u Čitluku s početkom u 19 sati.

Brotnjo uz HDZ – HDZ uz Brotnjo.

Ured za informiranje HDZ BiH Čitluk

Podijeli objavu:
  • 4 lis, 2012
  • Posted by bitinfo
  • 1 Tags
  • 0 Comments

CATEGORIES Nekategorizirano

COMMENTS
HDZ Brotnjo Čitluk
WordPress Lightbox
HDZ Brotnjo Čitluk