Održan predizborni skup HDZBiH u Čalićima

Održan predizborni skup HDZBiH u Čalićima

Predizborni skup otvorio je predsjednik Temeljnog ogranka gosp. Ivan Sabljić.  Pored članova TO HDZ BiH Čalići skupu su uz goste,  nazočili kandidat za načelnika gosp. Ivo Ino Jerkić, predsjednik OO HDZBiH Čitluk i nositelj liste za OV Čitluk gosp. Marin Radišić te kandidati s liste.

Predsjednik TO i kandidat na listi za OV Čitluk Ivan Sabljić je zahvalio načelniku općine g. Ivi Jerkiću, direktoru Broćanca Željku Dugandžiću i ranijem direktoru Brotinga Marinu Barbariću na pomoći u gradnji kapelice u groblju u Čalićima. On vjeruje da će se ta suradnja nastaviti i u buduće te pozvao sve da glasuju za kandidata za načelnika HDZ BiH Čitluk g. Ivu Jerkića i listu HDZ BiH za OV Čitluk.

Nakon njega nazočnima se obratio predsjednik MZ Čalići g. Stojan Musa. Zahvalio se načelniku Jerkiću na dosadašnjoj suradnji i iznio planove za buduće razdoblje.

„Bilo je pokušaja stvaranja zabune među biračima objavljivanjem moje fotografije sa protukandidatom u promidžbenom letku. HDZ BiH Čitluk ima samo jednog kandidata za načelnika općine Čitluk, a to je g. Ivo Jerkić, i ovim putem pozivam sve da svoj glas daju načelniku Jerkiću i listi HDZ BiH za OV Čitluk – naglasio je g. Stojan Stole Musa.

U svom obraćanju predsjednik OO HDZ BiH Čitluk i nositelj liste HDZ BiH za OV Marin Radišić pozdravio je sve nazočne, zahvalio se Čalićanima na dosadašnjoj potpori koju je HDZ BiH imala u Čalićima. Govorio je o značaju ovih Lokalnih izbora i dosadašnjem tijeku kampanje. Posebno je izrazio zadovoljstvom što ovom predizbornom skupu nazoči toliko ratnih zapovjednika, te sve pozvao da izađu na izbore 07.listopada i svoj glas daju HDZ BiH Čitluk i njenom kandidatu za načelnika Ivi Jerkiću.

Nazočnima se obratio i načelnik Ivo Jerkić koji je govorio o važnosti Lokalnih izbora i naveo je tri bitna razloga zašto izaći na izbore i dati glas HDZBiH, a to su:

1. Preko 80% svojih potreba stanovništvo rješava na lokalnoj razini i skoro 100% pritužbi i prigovora, i stoga je vrlo bitno tko će voditi općinu u sljedećem četverogodišnjem razdoblju,

2. Vrlo bitno je da postoji okomita poveznica vlasti,  Općina , Županija, Federacija jer se jedno na taj način mogu realizirati kapitalni projekti, što je u vidljivo u praksi

3. Rezultati ovih lokalnih izbora bitno će utjecati na rekonstrukciju  Federalne Vlade koja je već započeta, a u njoj će HDZBiH sudjelovati kao izborni pobjednik iz 2010., a zasigurno i kao izborni pobjednik ovih izbora.

“Za funkcioniranje općine bitno je imati i načelnika i većinu u Općinskom vijeću, ukoliko jedno od ovoga nije ispunjeno može doći do blokade u radu općine, sjetimo se samo situacije u Grudama gdje više od godine dana nije održana sjednica  OV.

Kao općinski načelnik nisam niti ću davati lažna obećanja, sve ono obećano prije četiri godine realizirano je u 95% slučajeva. Osim toga,  desetci projekata koje je pokrenula lokalna zajednica, podržani su od strane Općine, a tako će biti i ubuduće.

Kad su u pitanju drugi kandidati, točnije kandidat za načelnika ispred Platforme kojega podržava nelegalni predsjednik Federacije BiH, mogu reći da se čovjek lažno predstavlja kao navodni HDZ-ovac. Maske su pale, glas za njega je glas za podjelu i izolaciju Brotnja! – naglasio je načelnik Jerkić.

HDZBiH poziva sve Brotnjake da u nedjelju 7. listopada 2012. godine iziđite na izbore i daju svoj glas za listu HDZBiH i Ivu Jerkića Inu za načelnika.

Ured za informiranje OO HDZ BiH Čitluk

Podijeli objavu:
  • 24 ruj, 2012
  • Posted by bitinfo
  • 1 Tags
  • 0 Comments

CATEGORIES Nekategorizirano

COMMENTS
HDZ Brotnjo Čitluk
WordPress Lightbox
HDZ Brotnjo Čitluk