Poziv na prethodnu/aktivnu registraciju birača za predstojeće parlamentarne izbore

Poziv na prethodnu/aktivnu registraciju birača za predstojeće parlamentarne izbore

Uvjet za ostvarivanje prava na glasovanje:

– hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a koji su podnijeli zahtjev za e-osobnom iskaznicom, ne moraju se aktivno registrirati već će, po službenoj dužnosti, biti aktivno registrirani prema adresi prebivališta iz e-osobne iskaznice.

Ukoliko žele glasovati na području drugog diplomatsko-konzularnog predstavništva odnosno u Republici Hrvatskoj, moraju podnijeti će zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije.

– hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj i koji nisu podnijeli zahtjev za e-osobnom iskaznicom trebaju diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini dostaviti Zahtjev za aktivnu registraciju birača koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj.

Zatjevi za prethodnu/aktivnu registraciju i Zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije birači podnose najbližem diplomatsko-konzularnim predstavništvu Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, odnosno nadležnom uredu u Republici Hrvatskoj ako će na dan održavanja izbora boraviti u Republici Hrvatskoj. Zahtjevi se podnose na jedan od sljedećih načina: osobno, putem pošte, telefaksa ili e-pošte.

U svim slučajevima podnositelj zahtjeva mora vlastoručno potpisati svoj zahtjev za prethodnu/aktivnu registraciju te priložiti presliku valjanog osobnog identifikacijskog dokumenta.

Podsjećamo birače koji imaju vjerodajnice i pristup aplikaciji e-Građani da zahtjev za privremeni upis, prethodnu registraciju i aktivnu registraciju mogu podnijeti putem iste.

Zahtjevi za privremeni upis, aktivnu registraciju, prethodnu registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, mogu se podnijeti zaključno do srijede 31. kolovoza 2016. godine.

Zahtjevi za prethodnu/aktivnu registraciju i zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije mogu se dostaviti na sljedeće adrese:

Generalni konzulat Republike Hrvatske u BiH, Mostar
 
Zagrebačka 8, 88000 Mostar
 
Faks: + 387 36 315 630
 
E-pošta: [email protected]

Obavijest za sve birače s područja Općine Čitluk

Općinski odbor HDZ BiH Čitluk poziva sve Brotnjake, Hrvatske državljane, da izvrše prethodnu/aktivnu registraciju. Obrazac možete popuniti svakim radnim danom 8-14 sati u Uredu HDZ BiH Čitluk do 31. kolovoza 2016. godine.  Kontakt broj za sve informacije je 063/493-827.


Uvid u registar birača moguće je ostvariti na internetskim stranicama Ministarstva uprave: https://uprava.gov.hr te su na istoj stranici dostupni svi potrebni obrasci za aktivnu i prethodnu registraciju. Također sve detaljnije informacije nalaze se na Internet stranici www.izbori.hr.

Jedan je HDZ!

Podijeli objavu:
  • 5 kol, 2016
  • Posted by bitinfo
  • 1 Tags
  • 0 Comments

CATEGORIES Nekategorizirano

COMMENTS
HDZ Brotnjo Čitluk
WordPress Lightbox
HDZ Brotnjo Čitluk