Prije 33 godine osnovan je HDZ, stožerna stranka Hrvata u BiH

Prije 33 godine osnovan je HDZ, stožerna stranka Hrvata u BiH

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, Dragan Čović, uputio je povodom 33. obljetnice HDZ-a BiH čestitku članovima i simpatizerima stranke, u kojoj se navodi:

Uvažene članice i članovi Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, dragi simpatizeri i podupiratelji, poštovani prijatelji,

izražavam zadovoljstvo da Vas ovim putem mogu pozdraviti u ime vodstva HDZ-a BiH i svoje osobno ime, čestitajući Vam 33. rođendan stožerne stranke hrvatskoga naroda u BiH. Simbolika 33. obljetnice utemeljenja pokreta, kao izraza političke volje hrvatskog naroda diljem svijeta pa tako i u našoj domovini BiH, i danas se prepoznaje kao povijesna, i ne samo za hrvatski narod. Tada pokret, a danas najorganiziranija politička predvodnica u BiH za svoje djelovanje veže opstojnost hrvatskog konstitutivnog naroda kao ustavno potpuno ravnopravnog, ali jednako tako i sve integracijske perspektive na međunarodnoj političkoj sceni.Čestitajući Vam 33. obljetnicu utemeljenja HDZ-a BiH želimo se s posebnom zahvalnošću prisjetiti svih dobrih ljudi koji su kroz ove godine izrastanja naše stranke ugradili sebe i svoje živote u našu veliku stranačku obitelj. Dostojnost te žrtve ogleda se u političkoj zrelosti predvodnika politike hrvatskoga naroda, utkane i vidljive u pleteru našeg svekolikog zajedništva.

Baštineći sve vrednote naše povijesti, uz ove prigodne čestitke, želimo naznačiti jasnu viziju i strateške odrednice svog budućeg djelovanja zasnovane na demokršćanstvu, opredijeljenosti dobru čovjeka i obitelji kao osnovnim vrijednostima našega društva.

Stoga, dragi prijatelji, osmišljamo i gradimo svoju budućnost kroz najveće civilizacijske vrednote, istovremeno kroz europske integracijske procese osiguravajući potpunu ustavnu jednakopravnost i legitimno predstavljanje hrvatskoga naroda, kao najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda u BiH, na svim razinama u BiH.

Hrvatski narod može biti ponosan da predvođen HDZ-om BiH ima ulogu predvoditelja svih pozitivnih procesa u BiH i prepoznatljivost ključnog jamca opstojnosti bosanskohercegovačkog društva kao poželjnog okruženja za život.

Sretna Vam 33. obljetnica.

Živjeli!

Izvor: Brotnjo info

Podijeli objavu:
  • 18 kol, 2023
  • Posted by kreso
  • 1 Tags
  • 0 Comments

CATEGORIES Nekategorizirano

COMMENTS
HDZ Brotnjo Čitluk
WordPress Lightbox
HDZ Brotnjo Čitluk