Svečano obilježena 25. obljetnica utemeljenja Općinskog odbora HDZ BiH Čitluk

Svečano obilježena 25. obljetnica utemeljenja Općinskog odbora HDZ BiH Čitluk

 

Predsjednik OO HDZ-a BiH Čitluk Marin Radišić u svom obraćanju kratko je iznio kronologiju razvoja HDZ-a BiH u ovih 25. godina te odao priznanje svima koji su svojim radom doprinijeli da stranka svih ovih godina jača na području Brotnja. HDZ BiH od svog utemeljenja u Čitluku je prepoznat kao stranka koja ima viziju, i 25. godina je pobjednik na svim lokalnim i općim izborima u općini Čitluk. Pod vodstvom HDZ BiH u proteklih 25. godina u općini Čitluk učinjeno je mnogo. Nakon Domovinskog rata uslijedilo je vrijeme u kojemu je općina Čitluk pod vodstvom HDZ BiH realizirala brojne projekte koji su garantirali opstanak i život na ovom području.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović iskazao je veliko zadovoljstvo što je na proslavi 25. godina djelovanja OO HDZ BiH Čitluk.

„Pozdravljam sve nazočne, ali i sve one koji su stvarali Hrvatsku demokratsku zajednicu u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, osobito ovdje u Čitluku. Okupljeni oko Hrvatske demokratske zajednice, sada i kroz Zajednicu žena, Mladeži, naših branitelja i naših utemeljitelja, siguran sam da imamo pravo vjerovati da one riječi koje nam prvi predsjednik HDZ-a i prvi predsjednik Republike Hrvatske uputio, ovdje ostvarimo do kraja. Osigurati jednokopravnost hrvatskog naroda sa druga dva naroda sa posebnim naglaskom na FBiH, ali i u svakom dijelu gdje žive Hrvati. To je naš ključni zadatak i ne trebamo očekivati da bilo tko drugi uradi to u ime nas. Ja sam siguran danas da je taj posao isključivo u našoj odgovornosti i našim rukama i prvo je pitanje hoćemo li mi to znati uraditi. Kada budemo to analizirali za dvije ili četiri godine, sjetit ćemo se ovih riječi pa kazati da smo uspjeli ili nismo uspjeli. Ja sam siguran da mi znamo kako ćemo naš strateški dokument provesti i sve ono što smo obećavali našim ljudima“, kazao je dr. Čović i dodao: „Siguran sam da ćemo u narednih desetak dana završiti izbornu priču i uspostaviti vlast kako u ovoj županiji tako i u središnjoj Bosni, tako da pozicioniramo HDZ BiH kako je to dao izborni rezultat, da se bez nas vlast neće moći napraviti i to uz zahtjeve koje smo jasno postavili pred naše partnere. Naši ministri imaju jedan poseban zadatak, da sve ono što je zatirano posljednje četiri godine, a tiče se prostora u na kojem žive Hrvati, zaživi već ove godine. I koliko god nam je teško financijski preživjeti u Federaciji, kako ste čuli posljednjih dana oko naših poduzeća, nećemo popuštati nikome. Budite uvjereni kako ćemo priču oko javnih poduzeća i institucija hrvatskog naroda implementirati do kraja. Koliko budemo predano radili na svemu onome što smo našim ljudima obećali toliko će nam ljudi vjerovati, a ja sam siguran da ćemo mi i dalje biti pobjednici u našem Čitluku na svakim izborima. Siguran sam da ćete na unutarstranačkim izborima izabrati najbolje između vas kako bi na primjeren način mogli participirati na svim razinama vlasti“, kazao je predsjednik Čović u svome govoru.

Proslavi obljetnice nazočili su i mnogi stranački dužnosnici izvršne i zakonodavne vlasti na svim razinama u BiH i FBiH.

Za ovaj svečani jubilej, 25. godišnjicu utemeljenja Općinskog odbora HDZ BiH Čitluk, pripremljen je i prikazan dokumentarni film o 25-godišnjem radu i djelovanju OO HDZ BiH Čitluk.

F O T O G A L E R I J A

Podijeli objavu:
  • 30 tra, 2015
  • Posted by bitinfo
  • 1 Tags
  • 0 Comments

CATEGORIES Nekategorizirano

COMMENTS
HDZ Brotnjo Čitluk
WordPress Lightbox
HDZ Brotnjo Čitluk