Glavni tajnik HDZ-a Hrvatske Milijan Brkić posjetio Općinski odbor HDZBiH Čitluk i dao potporu Ivi Ini Jerkiću

Glavni tajnik HDZ-a Hrvatske Milijan Brkić posjetio Općinski odbor HDZBiH Čitluk i dao potporu Ivi Ini Jerkiću

Na sastanku se razgovaralo o aktualnoj političkoj i gospodarskoj situaciji, kako u općini Čitluk tako i na svim područjima gdje žive Hrvati. Zaželjevši dobrodošlicu gostima predsjednik Radišić je kazao kako mu je velika čast što je glavni tajnik HDZ-a Hrvatske posjetio Čitluk što govori o promjeni politike aktualnog vodstva HDZ-a Hrvatske prema sestrinskoj stranci, te se na tome zahvalio gosp. Brkiću.

Razgovarali smo o trenutnoj političkoj i gospodarskoj situaciji u općini Čitluk, o projektima koje planiramo i onome što smo odradili u prethodnom mandatu i također razgovarali smo o potpori koju nam daje HDZ RH na ovim Lokalnim izborima, meni kao kandidatu za načelnika i listi HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Čitluk” – kazao je načelnik Ivo Jerkić.

Povod mog dolaska u Čitluk je upoznavanje sa aktualnim općinskim vodstvom, dakle s načelnikom i predsjednikom Općinskog vijeća, sa aktivnostima koje se odvijaju unutar općine, sa određenim programom koji imaju ispred sebe u narednom razdoblju te jednostavno kako bi dao potporu HDZ-a Hrvatske načelniku Ivi Jerkiću za predstojeće Lokalne izbore“ – kazao je gospodin Brkić te je naglasio kako mu je izuzetno drago što je došao u Čitluk i u Međugorje koje često posjećuje.

Ovom prilikom gosp. Brkić je najavio održavanje stručnog seminara vezanog za funkcioniranje lokalne uprave i za povlačenje sredstava iz EU i IPA fondova koji će do kraja godine biti organiziran u Međugorju, potom u Središnjoj Bosni i Posavini.

Na seminaru se očekuje sudjelovanje župana, gradonačelnika i načelnika iz Hrvatske i BiH te stručnjaka iz oblasti Europskih fondova. Na toj konferenciji biti će razmijenjena dobra iskustva iz Hrvatske sa općinama i županijama u BiH, a što bi za rezultat imalo povlačenje sredstava iz EU fondova za kapitalne projekte u općinama u BiH.

Na kraju ovog sastanka načelnik Jerkić  gostu iz Zagreba uručio je monografiju Brotnjo, te ga je pozvao na Broćansku večer koja će se 19. listopada održati u restoranu Gastro Globus na Zagrebačkom velesajmu.

Ured za informiranje HDZ BiH Čitluk

Podijeli objavu:
  • 3 lis, 2012
  • Posted by bitinfo
  • 1 Tags
  • 0 Comments

CATEGORIES Nekategorizirano

COMMENTS
HDZ Brotnjo Čitluk
WordPress Lightbox
HDZ Brotnjo Čitluk