HDZ BiH poziva sve Hrvate u BiH da glasaju za Kolindu Grabar-Kitarović, predsjedničku kandidatkinju HDZ-a Republike Hrvatske

HDZ BiH poziva sve Hrvate u BiH da glasaju za Kolindu Grabar-Kitarović, predsjedničku kandidatkinju HDZ-a Republike Hrvatske

HDZ BiH poziva sve Hrvate u Bosni i Hercegovini da svoj glas na izborima u nedjelju, 05. siječnja 2020. daju kandidatkinji HDZ-a Hrvatske, našoj predsjednici Kolindi Grabar – Kitarović.

Aktualna predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, uvijek je isticala brigu za Hrvate Bosne Hercegovine.

-Ono što jest i što će ostati moja državna politika jest briga za Hrvate Bosne Hercegovine. Hrvati imaju dvije domovine, ali mi smo jedna duša, jedno srce, jedan narod – poručila je predsjednica RH.

Neću stati dok se Hrvatima Bosne i Hercegovine ne osigura ono što im povijesno, politički i po Ustavu BiH pripada, a to je puna ravnopravnost i ostvarivanje svih njihovih prava kao konstitutivnog naroda. Hrvatskom narodu u BiH nitko više ne smije birati predstavnike, a varaju se oni koji misle kako će Hrvati pokleknuti i kako će nestati iz BiH. Neće!

Za Hrvatsku je nastavak proširenja Europske unije ključan, prije svega, zbog Hrvata Bosne i Hercegovine. Članstvo BiH u EU dugoročno znači snažnije političko i gospodarsko povezivanje s Hrvatskom i na tome ću ustrajati.

Sve ovo zajedno ključno je pitanje naše nacionalne vjerodostojnosti i opstanka, našeg razvoja i naše budućnosti kao naroda. To je moja misija, to je naša zajednička dužnost prema našim braniteljima koji su dali svoje živote kako bismo mi i naša djeca danas živjeli u slobodi. Na tom putu ne smijemo posustati, a uvjerena sam kako ću upravo u vama imati podršku u zajedničkim naporima kojima ćemo osigurati ravnopravnost i povijesni kontinuitet opstanka Hrvata u Bosni i Hercegovini – navela je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

U nedjelju, 05. siječnja 2020., na dan izbora mogu glasovati i oni koji se nisu prethodno registrirali uz trenutnu registraciju i predočenje osobnog dokumenta.

Informacije o biračkim mjestima u BiH:

Biračka mjesta i registracija na dan izbora su na adresama:

• Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Sarajevu – na adresi: Srednja ekonomska škola, Zmaja od Bosne 39, Sarajevo

• Generalni konzulat Republike Hrvatske u Mostaru – na adresi: OŠ Petra Bakule, Ulica kralja Tomislava 9, Mostar i Gimnazija Fra Grge Martića, Ulica kralja Tomislava 9A, Mostar

• Generalni konzulat Republike Hrvatske u Banja Luci – na adresi: Milana Kranovića 1, Banja Luka,

• Generalni konzulat Republike Hrvatske u Tuzli – na adresi: Katolički školski centar „Sveti Franjo“, Klosterska 10, Tuzla

• Konzulat Republike Hrvatske u Livnu –na adresi: Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ , Župana Želimira 25, Livno

• Konzulat Republike Hrvatske u Vitezu – na adresi: Osnovna škola „Vitez“, Vitez, Ulica Josipa Kurevije br. 2.

Predsjednica, jer vjerujem i borim se ZA VAS!

Podijeli objavu:
  • 3 sij, 2020
  • Posted by bitinfo
  • 1 Tags
  • 0 Comments

CATEGORIES Nekategorizirano

COMMENTS
HDZ Brotnjo Čitluk
WordPress Lightbox
HDZ Brotnjo Čitluk