Izbori za Predsjednika RH: Poziv za registraciju birača za glasovanje u inozemstvu

Izbori za Predsjednika RH: Poziv za registraciju birača za glasovanje u inozemstvu

Izbori za Predsjednika RH u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini održati će se u nedjelju 22. prosinca 2019. godine.
 
Pozivaju se svi hrvatski državljani koji žele glasovati na biračkim mjestima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini na prethodnu/aktivnu registraciju birača.

Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, da bi ostvarili svoje pravo na glasovanje moraju se aktivno registrirati.
 
Birači koji imaju prebivalište u RH, a žele glasovati u GK RH Mostar, moraju se prethodno registrirati u GK RH u Mostaru ili u nadležnom uredu u RH.
 
Zahtjeve za aktivnu i prethodnu registraciju birači mogu podnijeti u GK RH u Mostaru u uredovno radno vrijeme, radnim danom od 8,30 do 12,00 sati, te od 14 do 16 sati.
 
S obzirom na mogućnost održavanja drugog kruga glasovanja koji će se, ukoliko niti jedan kandidat u prvom krugu glasovanja ne osvoji više od 50% glasova birača održati 5. siječnja 2020. godine, pozivanju se birači da se, prilikom podnošenja zahtjeva za prethodnu/aktivnu registraciju birača za prvi krug glasovanja, izjasne i za drugi krug glasovanja.
 
Obrasci zahtjeva za prethodnu/aktivnu registraciju, kao i sve informacije vezane uz predstojeće izbore dostupnu su i na web stranici Ministarstva uprave Republike Hrvatske https://uprava.gov.hr .
 
Zahtjev se podnosi osobno (uz vlastoručan potpis), putem pošte, faksa ili e-maila, uz priloženu presliku valjanog identifikacijskog dokumenta (po mogućnosti putovnice RH). E-mail za zaprimanje zahtjeva u GK RH Mostar je: [email protected]
 
Birači koji imaju nove e-osobne iskaznice RH, sa upisanim prebivalištem izvan RH, ne moraju se aktivno registrirati ako će glasovati u predstavništvu na čijem konzularnom području imaju prebivalište.
 
Zahtjevi za registraciju mogu se podnositi zaključno do srijede, 11. studenog 2019. godine.
 
Hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj a nisu se aktivno registrirali i nemaju e-osobnu iskaznicu s prebivalištem u Bosni i Hercegovini mogu na dan održavanja izbora ostvariti svoje pravo glasovanja potvrdom koju izdaje diplomatsko-konzularno predstavništvo Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini.
 
Za sve dodatne informacije možete se obratiti GK RH u Mostaru, tel.: 036 355 070; 355 272; fax: 036 315 630; e-mail: [email protected]

Podijeli objavu:
  • 3 pro, 2019
  • Posted by bitinfo
  • 1 Tags
  • 0 Comments

CATEGORIES Nekategorizirano

COMMENTS
HDZ Brotnjo Čitluk
WordPress Lightbox
HDZ Brotnjo Čitluk