Marin Radišić ponovo izabran za predsjednika OV Čitluk

Marin Radišić ponovo izabran za predsjednika OV Čitluk

 

Konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeće Čitluka nazočila su 24 od ukupno 25 novoizabranih vijećnika, kojima je Središnje izborno povjerenstvo  BiH izdalo uredne certifikate za osvojene mandate.

U novoizabranom Općinskom vijeću Čitluka HDZ BiH ima natpolovičnu većinu od 14 vijećnika (Marin Radišić, Ozana Medić, Tihomir Prusina, Ilija Šego, Mate Miletić, Marina Zubac, Vlatka Martinović, Irena Vasilj, Miro Pehar, Josip Grbavac, Jakov Stojić, Zdenko Božić, Ivan Sabljić i Ivan Krasić).

Na početku sjednice predsjedavajući Stojić  ukratko je upoznao vijećnike s rezultatima održanih općinskih izbora i s odlukom SIP-a BiH o dodjeli vijećničkih mandata. Nakon usvajanja dnevnog reda vijećnici su svojim potpisom svečano prisegnuli da će uz božju pomoć dužnost vijećnika OV Čitluk obnašati savjesno i odgovorno, da će se u svom radu držati zakona i propisa,  poštovati pravni poredak i zauzimati se za svekoliki napredak općine Čitluk.

Nakon toga pristupilo se izboru  članova Odbora za izbor i imenovanje OV Čitluk i Povjerenstva za utvrđivanje rezultata glasovanja te predsjednika Općinskog vijeća Čitluk i njegova zamjenika.

Većinom glasova za članove Odbora za izbor i imenovanje OV Čitluk izabrani su: Ivan Krasić, Vlatka Martinović, Ilija Šego, Marina Zubac i Tihomir Prusina, a za članove Povjerenstva za utvrđivanje rezultata glasovanja izabrani su: Irena Vasilj, Josip Grbavac i Miro Pehar.  Članovi preostalih pet radnih tijela bit će izabrani na jednoj od idućih sjednica Vijeća.

Na kraju je za predsjednika OV Čitluk s 15 glasova „za“ i 9 suzdržanih  glasova izabran dip. oec. Marin Radišić iz HDZ-a BiH, koji je tu funkciju obnašao i u proteklom četverogodišnjem razdoblju. Istodobno, na prijedlog Odbora za izbor i imenovanje i za zamjenika predsjednika OV Čitluk  s 18 glasova „za“ i 5 suzdržanih, izabrana je dr. Ozana Medić (HDZ BiH).

Na današnjoj sjednici vijećnicima je na izboru čestitao i načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić (HDZ BiH) kojem je  ​53,26  posto Brotnjaka što su izišli na izbore dalo povjerenje da i treći mandat po redu obnaša tu odgovornu dužnost. Ujedno ih je pozvao na toleranciju i suradnju te da u demokratskom duhu zajednički rade i djeluju na dobrobit svih Brotnjaka.

(Mile Pavlović)

Podijeli objavu:
  • 6 pro, 2012
  • Posted by bitinfo
  • 1 Tags
  • 0 Comments

CATEGORIES Nekategorizirano

COMMENTS
HDZ Brotnjo Čitluk
WordPress Lightbox
HDZ Brotnjo Čitluk