Uspješno održana donatorska večer za najugroženije žitelje Brotnja

Uspješno održana donatorska večer za najugroženije žitelje Brotnja

Ljubav i želja da pomognu svojim bližnjima i na taj način u predbožićno vrijeme iskažu svoju humanost  okupila je sinoć na donatorskoj večeri ljude i svih krajeva Brotnja, kao i goste iz Širokog Brijega i Mostara koji su darivajući svoj prilog za ovu humanitarnu akciju najsiromašnijim žiteljima Brotnja darivali divnu božićnu čestitku.

Obraćajući se okupljenima u ime organizatora dekan Broćanskog dekanata fra Mate Dragićević je kazao kako se i sam Isus, rađajući se u skromnoj štalici, solidarizirao s onim najmanjima, prezrenima, odbačenima, siromašnima. „To svima nama daje jedan signal, ako slavimo Božić onda moramo dati svoj srce prema onima koji su u potrebi i u nevolji i sa svima podijeliti radost Božića. Vi to upravo činite… Svaki dar koji se večeras ovdje skupi je ogroman jer znam da je iz srca“ kazao je fra Mate, te čestitao Zajednici žena HDZ BiH „Kraljica Katarina Kosača“ na pokretanju ideje koju su župni uredi svesrdno podržali.

Načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić također je pozdravio ideju iniciranu od Zajednice žena za organizaciju ovakve večeri, te kazao kako je ovo lijep način da se radost Božića podjeli i s obiteljima lošijeg imovinskog stanja. Načelnik je također kazao kako će u predbožićno vrijeme, koje je ujedno i vrijeme darivanja, ove obitelji zahvaljujući Župnim uredima Broćanskog dekanata, Zajednica žena HDZ BiH „Kraljica Katarina Kosača“ i svima koji su svojim dolaskom podržali ovu akciju osjetiti radost Božića, te da će i ovim obiteljima, kojih nažalost ima u svim župama i MZ, Božić biti veseliji i ugodniji.

Donatorska večer u Hotelu Brotnjo protekla je u ugodnom druženju, a jedna od gošći večeri bila je i književnica Sonja Jurić čija će slikovnica „Božićni dar“ u Čitluku biti predstavljena 8. prosinca na otvorenju kulturne manifestacije „Božićni susret s Maticom u Brotnju”. Sonja Jurić autorica je i slikovnice „Proljeće ponovno dolijeće“, kao i slikovnice „Suncokret pognute glave“ prihod od čije je prodaje redovito išao u humanitarne svrhe, a uzvanice i uzvanici sinoćnje donatorske večeri također su imali priliku kupiti neku od slikovnica. 

Pred kraj druženja, kada je već bilo poznato koliko je novca prikupljeno za najsiromašnije obitelji u Brotnju, na darovima koje će župnici župa Broćanskog dekanata proslijediti do najpotrebitijih riječima „Ovo je ne samo veliko nego ogromno. Pokazali ste veliko srce puno ljubavi i svima vam se najiskrenije zahvaljujem u ime onih kojima će se po župama podijeliti ovi darovi“ okupljenima se zahvalio fra Mate Dragićević.

Citluk.ba

Podijeli objavu:
  • 5 pro, 2012
  • Posted by bitinfo
  • 1 Tags
  • 0 Comments

CATEGORIES Nekategorizirano

COMMENTS
HDZ Brotnjo Čitluk
WordPress Lightbox
HDZ Brotnjo Čitluk