Načelnik Jerkić i predsjednik Radišić obišli radove na novim prometnicama

Načelnik Jerkić i predsjednik Radišić obišli radove na novim prometnicama

Ujedno uz ovu prometnicu izgradit će se i veliki parking za autobuse sa svim potrebnim sadržajima kao i nova zgrada Osnovne škole Bijakovići koja će biti izmještena na adekvatnije mjesto budući da postojeća ne zadovoljava  potrebe školske djece.

Izaslanstvo se moglo uvjeriti kako radovi teku planiranom dinamikom. Trasa je probijena, u tijeku su radovi na nasipanju budućeg kolničkog dijela.

Investitor ovog projekta je općina Čitluk, a sredstva za gradnju te nove ceste u iznosu od 879.000,00 KM, zajednički su osigurali općina Čitluk   i  federalno Ministarstvo prometa i komunikacija  iz sredstava  GSM licenci, a radove izvodi KTM Brina iz Posušja.

Nakon Međugorja izaslanstvo je posjetilo radove na trasi nove lokalne ceste u Dragićini. 
U Dragićini je općinsko izaslanstvo dočekalo izaslanstvo nekoliko mjesnih zajednica koje gravitiraju ka Čerinu,  vijećnik Općinskog vijeća Ivan Sabljić, predsjednik MZ Dragićina Marko Barbarić i predsjednik MZ Gornji Hamzići  lavko Andačić.

Ova lokalna cesta  će povezati Dragićinu i Čerin, ukupne dužine oko  720 metara. Upravo je probijena trasa, a izaslanstvo se moglo  uvjeriti da radovi teku planiranom dinamikom. Nakon što se ova trasa u cijelosti dovrši (nasipanje, tamponiranje i zbijanje podloge) u drugoj fazi će biti asfaltirana, čime će Čerin napokon izaći iz cestovne blokade nakon nekoliko desetaka godina.

Izgradnjom nove ceste koja će biti široka 6 metara nekadašnji općinski centar ponovno će biti povezan kvalitetnom cestovnom komunikacijom sa ostatkom Brotnja.

Projekt u cijelosti financira općina Čitluk.

Podijeli objavu:
  • 21 stu, 2011
  • Posted by bitinfo
  • 1 Tags
  • 0 Comments

CATEGORIES Nekategorizirano

COMMENTS
HDZ Brotnjo Čitluk
WordPress Lightbox
HDZ Brotnjo Čitluk