Obilježena 24. obljetnica utemeljenja Općinskog odbora HDZ BiH Čitluk

Obilježena 24. obljetnica utemeljenja Općinskog odbora HDZ BiH Čitluk

Proslavi obljetnice nazočili su i Tomislav Martinović, predsjednik Doma naroda Federacije BiH, Dragan Vrankić, član predsjedništva HDZ BiH, Rafael Gagro, predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH HNŽ i brojni drugi.

HDZ BiH od svog utemeljenja u Čitluku je prepoznat kao stranka kakvu su ljudi na ovom području željeli i očekivali, to se najbolje pokazalo na svim proteklim izborima, a govoreći o uspjesima stranke predsjednik OO HDZ-a BiH Čitluk Marin Radišić prvo je odao priznanje svima koji su svojim radom doprinijeli da stranka ostvari odlične rezultate u protekle 24 godine i između ostaloga kazao:

– Da je zaista HDZ uz Brotnjo i Brotnjo uz HDZ najbolje govore rezultati koje je stranka ostvarila u ove 24 godine, kao i projekti koje je Općina Čitluk realizirala pod vodstvom HDZ-a BiH. U svemu tome Općinski odbor HDZ BiH imao je značajnu potporu od viših tijela stranke, tako da se danas ovdje na tome želim zahvaliti izaslanstvu stranke, kao i ranijim vodstvima stranke koja su prepoznala rad i potrebe našeg Odbora.

Nastavljajući svoj govor predsjednik OO HDZ-a BiH Čitluk Marin Radišić kazao je kako je HDZ BiH u protekle 24 godine na svim lokalnim i općim izborima u općini Čitluk bio pobjednik, ali i da se u nekoliko navrata izigrala volja birača formiranjem vlasti koja nije dobila potporu hrvatskog naroda što se odrazilo i na potporu viših razina vlasti u realizaciji infrastrukturnih projekata na području općine Čitluk, što je kasnije u svom obraćanju okupljenima konstatirao i načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić.

Pod vodstvom HDZ BiH u protekle 24 godine u općini Čitluk učinjeno je mnogo. Isprva je organizirana obrana i prebrođeno teško ratno razdoblje, vrijeme koje je ostalo zapamćeno po žrtvama za koje su prije početka svečane sjednice položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Spomen križa u Čitluku. Nakon Domovinskog rata uslijedilo je vrijeme u kojemu je Općina Čitluk pod vodstvom HDZ BiH realizirala brojne projekte koji su garantirali opstanak i život na ovom području. Načelnik Jerkić u svom je govoru spomenu samo neke poput izgradnje vodovoda, zgrada srednje škole i vrtića, uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i izgradnje lokalnih prometnica. Svi ovi projekti ne bi se mogli realizirati bez potpore viših razina vlasti, na čemu se načelnik Jerkić zahvalio svima koji su pomogli u realizaciji projekata i potom se osvrnuo na predstojeće izbore.

– Vrlo je bitno na izborima, koji će biti pred kraj godine, da ponovno iziđemo i podržimo HDZ BiH. Vidimo što se spreme, neke nove Alijanse, ne znam kako će se zvati, ali mislim da ukoliko se mi dobro organiziramo i iskažemo jedinstvo to možemo prebroditi i ostvariti dobre rezultate i naravno da nakon toga možemo ići u realizaciju mnogih započetih projekata – kazao je načelnik Jerkić.

Vlado Džojić, glavni tajnik HDZ BiH, predvodio je izaslanstvo stranke na obilježavanju 24. obljetnice utemeljenja OO HDZ BiH Čitluk i u svom obraćanju okupljene podsjetio kako Hrvati u BiH nisu doživjeli ustavnu i institucionalnu jednakopravnost, te kako je nakon što je izigrana izborna volja Hrvata obnovljen Hrvatski narodni sabor kako bi se jasno poslala poruka zajedništva hrvatskog naroda. Također, Džojić je u svom izlaganju jasno govorio o važnosti predstojećih izbora u BiH, ali jednako tako i o važnosti izbora za Europski parlament u Republici Hrvatskoj jer smo se svi mogli uvjeriti koliko vrijedi i koliko može biti značajna riječ europarlamentaraca iz redova HDZ u borbi za jednakopravnost i bolji položaj Hrvata u BiH.

Fotografije s 24. obljetnice utemeljenja Općinskog odbora HDZ BIH Čitluk

Ured za informiranje
OO HDZ BIH Čitluk
Podijeli objavu:
  • 30 tra, 2014
  • Posted by bitinfo
  • 1 Tags
  • 0 Comments

CATEGORIES Nekategorizirano

COMMENTS
HDZ Brotnjo Čitluk
WordPress Lightbox
HDZ Brotnjo Čitluk