Odgovor načelnika općine Čitluk g.Ive Jerkića na otvoreno pismo g.Pere Barbarića, kandidata za načelnika općine Čitluk

Odgovor načelnika općine Čitluk g.Ive Jerkića na otvoreno pismo g.Pere Barbarića, kandidata za načelnika općine Čitluk

Također su uklonjeni ne samo Vaši, nego i plakati svih drugih političkih stranaka, među kojima i moji i moje stranke HDZBiH, u što se svatko dobronamjeran može uvjeriti. Istine radi, podsjećam Vas, a upoznajem i javnost, da ste osobno Vi kao vijećnik Općinskog vijeća Čitluk, koje je donijelo ovu odluku još 2007. godine, glasovali za nju. U članku 95. točki 1. odluke, nedvojbeno stoji da se radi zaštite javnih zelenih površina osobito zabranjuje “guliti koru sa stabala, zasijecati, zarezivati, savijati, kidati, zabadati noževe, zabijati čavle, stavljati plakate i slično, bušiti, gaziti te na drugi način onečišćavati drveće, grmlje i živice”. Za provedbu ove odluke zadužena je općinska komunalna inspekcija koja je ovlaštena donositi rješenja i naređivati javnom poduzeću poduzimanje određenim mjera. Isto tako vidim da Vaši plakati i plakati Vaše stranke i dalje stoje na drugim površinama na kojima ih nije zabranjeno postavljati. Također, radi istine, iznijet ću i činjenicu da su ovih dana na javnim površinama uz regionalne i lokalne prometnice u općini Čitluk nelegalno postavljeni  Vaši oglasni panoi – jumbo plakati. S toga ne mogu vjerovati da Vi kao vijećnik Općinskog vijeća Čitluk za govornicom vijeća govorite jedno, a u javnosti radite bespravne i kažnjive radnje.  Za Vas onda očito vrijedi pravilo: “Kad se radi o drugima vrijede jedna, kad smo mi u pitanju vrijede druga pravila!”. Pametnom dosta!

Gospodine Barbariću, isto tako ne dajem Vam za pravo da se predstavljate da ste veći kršćanin od mene! Često se u svojim izjavama pozivate na Boga, a ja ću Vam samo ovim putem spomenuti da dublje promislite o drugoj Božjoj zapovjedi koja glasi: “Ne izusti imena Gospodina, Boga svoga, uzalud!”. Isto tako, u svojim istupima pozivate se na našu stranku – HDZBiH. Da li se to Vašim izjavama želite lažno predstaviti biračima!?

Iz svega je očito da ste ovim otvorenim pismom željeli iskoristiti medijski prostor pod svaku cijenu te pokušali obmanuti broćanske birače. Bez obzira na sve, ovim putem ljudski Vam opraštam. Isto tako, budući ste Vi izabrali ovaj način komuniciranja, pozivam Vas da se prvo čujemo i međusobno raspravimo o bilo kakvim ili čijim postupcima u svezi ovogodišnje predizborne promidžbe.  Isto tako osobno Vas molim da naše obitelji ne spominjete u Vašim izjavama i da ih ne “uvlačite” u ovu predizbornu promidžbu. Ipak, u konačnici birači Brotnja će o svemu odlučiti na izborima 7. listopada 2012. godine.

Ivo Jerkić, načelnik općine Čitluk

Podijeli objavu:
  • 18 ruj, 2012
  • Posted by bitinfo
  • 1 Tags
  • 0 Comments

CATEGORIES Nekategorizirano

COMMENTS
HDZ Brotnjo Čitluk
WordPress Lightbox
HDZ Brotnjo Čitluk