Nakon Dobrog Sela i Blizanaca, održan predizborni skup za Biletić Polje i Krućeviće

Nakon Dobrog Sela i Blizanaca, održan predizborni skup za Biletić Polje i Krućeviće

 

Predsjednik Radišić je također govorio o pogubnosti aktualne vlasti na razini Federacije koja je formirana bez legalno izabranih predstavnika hrvatskog naroda u BiH. Pobjedom na ovim izborima HDZ BiH koji predvodi koaliciju stranaka HNS-a to se više neće ponoviti.

-N e smijemo sebi pružiti luksuz da nam drugi biraju predstavnike u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti kao što je to bio slučaj prije skoro četiri godine, a na ovim izborima dodatno moramo pokazati snagu kako bi svima pokazali da se bez Hrvatskog naroda vlast ne može formirati – rekao je Radišić te je pozvao sve Brotnjake da u nedjelju 12. listopada izađu na izbore i glasuju za Hrvatski izbor i Hrvatski odgovor, a samim time pošalju poruku kako bez Hrvata nema ni BiH.

Na skupu su se obratili kandidati na listi za Skupštinu Hercegovačko-neretvanske županije Tomislav Martinović i Boško Pehar.

Martinović je u svom govoru naglasio kako je vlast na razini HNŽ-a u protekle četiri godine napravila sve kako bi se zaštitile najvažnije hrvatske nacionalne institucije u HNŽ-u. Ni jednom nije došla u pitanje isplata plaća, financiranje zdravstvenog sustava, Ustanovljena je Hrvatska akademija za znanost i umjetnost sa sjedištem u Mostaru, Sveučilište u Mostaru  je stabilna i respektabilna znanstvena ustanova, a dali smo kroz ove četiri protekle godine punu potporu i pomoć Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru. Ponosni smo na te ustanove jer su značajne  za opstojnost Hrvata  u BiH.

U narednom razdoblju presudne će biti ustavne promjene ,jer ovakva BiH jednostavno ne može ni koraka dalje. Potrebno je dovršiti proces federalizacije zemlje i uspostaviti hrvatsku federalnu jedinicu kao jednu od četiri administrativne i teritorijalne.

Tomislav Martinović je naglasio kako su svi skupovi HDZ BiH vrlo posjećeni te da su Brotnjaci itekako svjesni što nude stranke HNS-a, a što nude ostali koji se nazivaju ili se bar  tako predstavljaju kao hrvatske političke opcije. U svojoj političkoj prezentaciji ovih dana  nude neke ‘čudne  vrijednosti’,“čudne znakove“  tipa trokutića, crte itd. bez bilo kakvih hrvatskih nacionalnih obilježja što je svakako jasna poruka za što se zauzimaju i kakve su im političke preokupacije.

Boško Pehar je govorio o značaju izlaska na izbore, te je pozvao birače da podrže uz sve kandidate na listama HNS-a i HDZ BiH i kandidate iz Brotnja, jer je to jamstvo da će ubuduće biti podržani lokalni projekti. Ukoliko nemamo svoje zastupnike, nećemo imati ni ministre u vladama, a onda neće biti ni pomoći u projektima.

Podsjećamo, na listama HNS-a koje predvodi HDZ BiH ukupno je pet kandidata iz Brotnja za tri razine vlasti. Na listi za Parlamentarnu skupštinu BiH nalazi se Vjekoslav Bevanda, na listi za Parlament Federacije BiH nalazi se Marin Barbarić, dok se na listama za Skupštinu HNŽ-a nalaze Tomislav Martinović, Andrea Martinović i Boško Pehar.

Ured za informiranje Općinskog odbora HDZ BiH Čitluk

Podijeli objavu:
  • 1 lis, 2014
  • Posted by bitinfo
  • 1 Tags
  • 0 Comments

CATEGORIES Nekategorizirano

COMMENTS
HDZ Brotnjo Čitluk
WordPress Lightbox
HDZ Brotnjo Čitluk