Održan predizborni skup HDZ-a BiH u Gradnićima

Održan predizborni skup HDZ-a BiH u Gradnićima

U prostorijama područne škole u Gradnićima održan je treći u nizu predizbornih skupova HDZ-a BiH, a na njemu su nazočili žitelji Gradnića, Paoče i Vidovića.

Obilazeći sve mjesne zajednice, u izravnoj komunikaciji s pučanstvom Brotnja, kandidati HDZ-a BiH razgovaraju o stvarima koje su urađene od proteklih izbora do danas, kao i o tome što što do sada nije realizirano i što je dovelo do toga. Također, u razgovoru s narodom mogu se čuti pohvale, ali i sugestije što bi trebalo učinii kako bi se ukupna društvena, gospodarske i politička slika promijenila na bolje.

Domaćin skupa u Gradnićima je bio Mario Pehar, predsjednik temeljnog ogranka HDZ BiH, a nazočnima se obratio i predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH Čitluk i općinski Načelnik Marin Radišić.

Kao i na svim ranijim okupljanjima, predstavljeni su kandidati za zastupnike u Skupštini HNŽ-a i kandidat za zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta BiH.

Dopredsjedatelj Skupštine HNŽ-a i predsjednik kluba Hrvata u Domu naroda FBiH, a ujedno kandidat za zastupnika u Skupštini HNŽa Tomislav Martinović govorio je o važnosti predstavnika na svim razinama vlasti i sinergijskom djelovanju prilikom realizacije projekata važnih za lokalnu zajednicu. Govoreći o projektima koji su realizirani u proteklom razdoblju Martinović je istaknuo obnovu osnovnih škola, povratak Općinskog suda u Čitluk, ulaganja u prometnu infrastrukturu i čitav niz ostalih projekata

– Naša ideja je u naredne četiri godine sa viših razina vlasti donijeti u našu općinu vrijednost jednog općinskog proračuna. Dakle, planiramo u projektima „spustiti“ nekakvih 7,5 milijuna KM. Mislimo da će se na taj način osjetno popraviti situacija u našoj općini – kazao je Martinović.

Kandidat za zastupnika u Skupštini HNŽ-a Danijel Martinčić okupljenima je rekao kako se ne može reći da u Brotnju nema života i nema perspektive.

„Nedostaju nam uduge i zadruge koje će se bazirati na pisanje projekata i povlačenje sredstava iz predpristupnih fondova EU. Mladi se moraju pokrenuti kroz društveni život, te na taj način stvoriti bolje uvjete života, a mogućnosti su nemjerljive – naglasio je Martinčić.

Kandidat za zastupnika u Zastupničkom domu Parlamena FBiH Marin Barbarić govorio je o programu HDZ BiH za ove izbore u kojemu je obuhvatio sve bitne grane života kako bi budućnost na ovim prostorima bila što kvalitetnija u svakom pogledu. Smatra kako ne treba na neki poseban način pozivati i nagovarati ljude da izađu na izbore, jer su i sami svjesni njihove važnosti.

„Ovaj put smo mi na listi, drugi put će biti netko drugi. Dakle, nije riječ o nama. Riječ je o svima nama. Riječ je o hrvatskom projektu, projektu HDZ BiH i kotaču koji nikako ne smije biti zaustavljen. Jedino projekt HDZ BiH daje pravi odgovor za budućnost.“ – poručio je Barbarić i naglasio da su Hrvati pretrpjeli nepopravljive posljedice kad god nisu imali svoje predstavnike na svim razinama vlasti.

Podijeli objavu:
  • 28 ruj, 2018
  • Posted by bitinfo
  • 1 Tags
  • 0 Comments

CATEGORIES Nekategorizirano

COMMENTS
HDZ Brotnjo Čitluk
WordPress Lightbox
HDZ Brotnjo Čitluk