Održani predizborni skupovi u Dobrom Selu i Blizancima

Održani predizborni skupovi u Dobrom Selu i Blizancima

Teme razgovora bile su predizborne aktivnosti, načini afirmacije stanovnika Brotnja kako bi u što većem broju izašli na predstojeće izbore jer je to jedini način da uradimo promjene, kako na županijskoj, tako i na federalnoj i državnoj razini i druge teme. Sudionici sastanaka su upozorili na katastrofalan rad nelegalno formirane Federalne Vlade i istaknuli potrebu za izmjenom Izbornog zakona i Ustava BiH. Skupovi i su bili odlično posjećeni što  je  predznak uvjerljive pobjedu HDZ BiH u Čitluku.

Nazočnima na sastancima su se obratili kandidati HDZ BiH za Skupštinu Hercegovačko-neretvanske županije Tomislav Martinović i Boško Pehar.

Tomislav Martinović je u svojim izlaganjima istaknuo HDZ BiH kao jedinu ozbiljnu  hrvatsku političku opciju u  Bosni i Hercegovini koja zajedno sa partnerskim strankama koje čine  Hrvatski narodni sabor može hrvatskom narodu osigurati ravnopravnu  poziciju koja ga kao konstitutivnog i suverenog naroda i pripada. Naglasio je potrebu promjene Ustava BiH kojom BiH treba biti uređena kao decentralizirana država sa četiri federalne jedinice od kojih je jedna federalna jedinica hrvatskog naroda sa sjedištem u Mostaru. Federalizacija je jedini način za ravnopravnost sva tri naroda u BiH.

U svom izlaganju pojasnio je značaj i  ulogu Doma naroda Parlamenta FBiH u konstituiranju federalne vlasti, te sve  zloupotrebe i protuustavnosti tzv“Platforme” koje su se dogodile poslije Općih izbora 2010 godine. Naglasio je veliku potporu koju HDZ BiH uživa od strane sestrinske stranke  HDZ iz Republike Hrvatske.

Boško Pehar je u svojim izlaganjima iskoristio priliku da pozove sve nazočne, njihove prijatelje, poznanike, rodbinu, da izađu na izbore i daju svoj glas za HDZ BiH. Posebno je istaknuo prof.dr. Dragana Čovića, kandidata HDZ BiH za člana predsjedništva BiH i kandidate HDZ BiH na svim listama iz općine Čitluk. Naglasio je bitnost sudjelovanja kandidata iz Općine Čitluk u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti na svim razinama radi ostvarenja različitih projekata planiranih na području Općine Čitluk.

Naćelnik Općine Ivo Ino Jerkić i predsjednik OO HDZ BiH Čitluk Marin Radišić su u svojim izlaganjima iskazali su punu potporu svim kandidatima na listama HDZ BiH iz Općine Čitluk. Prezentirali su različite projekte koji su se završili u prethodnom periodu i nove koji se namjeravaju uraditi nakon Općih izbora 12.listopada. Iskoristili su priliku da pozovu sve prisutne na centralni izborni skup koji će se održati u ponedjeljak 29.rujna u Hotelu Brotnjo s početkom u 19:30 sati.

Ured za informiranje Općinskog odbora HDZ BiH Čitluk

Podijeli objavu:
  • 27 ruj, 2014
  • Posted by bitinfo
  • 1 Tags
  • 0 Comments

CATEGORIES Nekategorizirano

COMMENTS
HDZ Brotnjo Čitluk
WordPress Lightbox
HDZ Brotnjo Čitluk